War Thunder

Tripsleep: H Ελληνική εφαρμογή που υπόσχεται να σε ξυπνήσει στην ώρα σου αν κοιμηθείς σε ΜΜΜ!

Το Tripsleep είναι η ελληνική εφαρμογή που δημιουργήθηκε σε τρεις μόνο μέρες από πέντε νέα παιδιά και υπόσχεται να σου χαρίζει ξέγνοιαστο ύπνο στα ΜΜΜ είτε αυτό πρόκειται για λεωφορείο ή μετρό ειδοποιώντας σε όταν φτάσεις στη στάση του προορισμού σου και βασίζεται στη χρήστη του GPS στο κινητό σου.

Η εφαρμογή – που δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου μέσα σε τρεις μέρες – έχει ήδη διακριθεί στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό StartupBus Europe, λαμβάνοντας την πρώτη θέση στην κατηγορία Milestones Competition έναντι 45 ομάδων απ’ ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ συγχρόνως έχει συμμετάσχει στους τελικούς του διαγωνισμού “Get in the Ring” της Νότιας Ευρώπης και έχει αποσπάσει τα καλύτερα δυνατά σχόλια πριν ακόμα βγούμε στην αγορά.

Επιπλέον, πριν λίγες μέρες το Tripsleep έλαβε την δεύτερη θέση στον “Διαγωνισμό φοιτητικών επιχειρηματικών ιδεών”, ανάμεσα σε δέκα καινοτόμες startups του ΕΜΠ, και προκριθήκαμε στη τελική φάση με τα υπόλοιπα πανεπιστήμια των Αθηνών.

Tripsleep Who is Who:

  • Γιάννης Μπάτας –Ιδρυτής της εφαρμογής και πρωτοετής φοιτητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
  • Γιάννης Καζαντζής – Υπεύθυνος marketing και δημοσίων σχέσεων, και σπουδαστής του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης στο A.ΤΕΙ Αθηνών.
  • Γιώργος Μπούμης -IOS developer και απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι.
  • Κωνσταντίνος Ρέππας – Αndroid developer και σπουδαστής του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ.
  • Ειρήνη Καστή – Designer και απόφοιτη του Τμήματος Βιομηχανικού σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Τα παιδιά πίσω από το Tripsleep έδωσαν πρόσφατα μια συνέντευξη στη Lifo και σας την παραθέτουμε:

Πώς ακριβώς λειτουργεί το Tripsleep;

Η εφαρμογή λειτουργεί με τρία απλά βήματα: 1)Αναζητάς τον προορισμό σου στον χάρτη, κατά την επιβίβαση σου στα ΜΜΜ 2) Επιλέγεις την χιλιομετρική ακτίνα που θα ειδοποιηθείς για την άφιξη σου, και 3) κοιμάσαι χωρίς φόβο, και μόλις πλησιάζεις στον προορισμό σου το “Tripsleep” θα είναι εκεί για να σε ξυπνήσει.

Και σε τι διαφέρει από ένα απλό ξυπνητήρι το οποίο θα ρυθμίσω να με ειδοποιήσει σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που χρειάζεται συνήθως για να φτάσω στον προορισμό μου;

Το “Tripsleep” βασίζεται στη χρήση GPS, έτσι περιορισμοί όπως η κίνηση της κυκλοφορίας και των δρομολογίων δεν επηρεάζουν αφού σε ξυπνά με βάση τη θέση σου στον χάρτη και όχι τον χρόνο. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν, ότι η λύση του Tripsleep είναι καλύτερη από το να υπολογίζουμε στο περίπου τον χρόνο που θα χρειαστεί να φτάσουμε στον προορισμό μας.

Αλήθεια, πώς προέκυψε αυτή η ιδέα;

Όλα ξεκίνησαν όταν ήθελα να κοιμηθώ στο ΚΤΕΛ σε μια διαδρομή τριών ωρών από την Αθήνα στην Πάτρα, αλλά φοβόμουν μην χάσω τη στάση μου. Ταυτόχρονα, παρατήρησα ότι και άλλοι άνθρωποι είχαν το ίδιο πρόβλημα και μάλιστα πολλοί είχαν αποκοιμηθεί, χάνοντας τον προορισμό τους.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν την εφαρμογή ξεχωριστή;

Το “Tripsleep” είναι η μοναδική ελληνική εφαρμογή στο είδος της, και καινοτομεί σε σχέση με τις αντίστοιχες εφαρμογές παγκοσμίως αφού προσφέρει παραπάνω λειτουργίες. Η λειτουργία για το ΜΕΤΡΟ είναι η πιο σημαντική πρωτοπορία, αφού επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν το “Tripsleep” ακόμα και εκεί που δεν πιάνει το GPS.

Πώς λειτουργεί η λειτουργία του Μετρό, εφόσον το GPS δεν “πιάνει” κάτω απ’ τη γη;

Επιλέγοντας την λειτουργία “ΜΕΤΡΟ”, ο χρήστης διαλέγει το σταθμό επιβίβασης και το σταθμό αποβίβασης του. Έτσι, το “Tripsleep” θα τον ξυπνήσει εγκαίρως, ένα σταθμό νωρίτερα! Η λογική είναι η ίδια όμως αντί να βασιζόμαστε στο GPS λειτουργούμε με βάση τα ακριβή χρονικά διαστήματα από σταθμό σε σταθμό που τα έχουμε αντλήσει από τις “Συγκοινωνίες Αθηνών”.

Αν δεν κάνω λάθος, η ομάδα του Tripsleep γνωρίστηκε στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό StartupBus Europe, όπου και δημιουργήθηκε η εφαρμογή σε μόλις 72 ώρες. Μίλησε μας γι’ αυτή την εμπειρία.

Ναι, γνωριστήκαμε στο Startup Bus Europe, άγνωστοι μεταξύ αγνώστων μέχρι τότε. Το StartupBus είναι ένα ευρωπαϊκό hackathon με μία πρόκληση: Άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι πρέπει να δημιουργήσουν μία startup μέσα σε ένα λεωφορείο, σε 72 μόλις ώρες! Στο διαγωνισμό συμμετείχαν έξι ευρωπαϊκές αποστολές (Ελλάδα, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Εσθονία). Κάθε αποστολή αποτελούταν από 25 άτομα και έκανε ένα ταξίδι 72 ωρών από την εκάστοτε χώρα με προορισμό τη Βιέννη, που διεξαγόταν ο τελικός. Κάθε ομάδα πρότεινε μία καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα, κυρίως στον τεχνολογικό χώρο.

Είστε όλοι εξαιρετικά νέοι. Πώς βλέπετε σήμερα την σχέση των συνομηλίκων σας με την επιχειρηματικότητα; Πιστεύετε ότι η κρίση άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί πλέον η νέα γενιά;

Προφανώς η κρίση έπαιξε σημαντικό ρόλο στη τόνωση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Πλέον οι φοιτητές έχουν στη διάθεση τους πάρα πολλές πληροφορίες από το διαδίκτυο. Οι πληροφορίες αυτές σε συνδυασμό με τη θέληση και τη σκληρή δουλεία μπορούν να γεννήσουν πολύ σημαντικές επιχειρηματικές ιδέες, αλλά και νέες θέσεις εργασίας.

Χαρακτηρίζονται οι νέοι Έλληνες από τόλμη, όσον αφορά στα τεχνολογικά ή επιχειρηματικά εγχειρήματα;

Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα κυριαρχεί σε μεγάλο βαθμό ο φόβος της αποτυχίας. Ο φόβος αυτός περνάει από γενιά σε γενιά και καθηλώνει μεγάλο μέρος των νέων. Με τον ερχομό των startups στην χώρα μας αυτό άρχισε σταδιακά να αλλάζει. Με βάση τη δική μου εμπειρία, γνωρίζω ότι η αποτυχία μιας επιχειρηματικής ιδέας ή ενός διαγωνισμού όχι μόνο δε σε κρατάει πίσω, αλλά σου δίνει περισσότερη δύναμη να προχωρήσεις. Έχει αποδεδειχθεί άλλωστε ότι η επιτυχία έρχεται συνήθως στη τρίτη επιχειρηματική ιδέα και προσπάθεια μιας ομάδας.

Σε τι φάση βρίσκεται σήμερα η εφαρμογή; Πώς μπορώ να την κατεβάσω στο κινητό μου, και ποια είναι τα επόμενά σας σχέδια;

Έχουμε ολοκληρώσει την ανάπτυξη της εφαρμογής σε IOS λογισμικό και πλέον είναι διαθέσιμη μέσω test flyer. Όποιος θέλει να την κατεβάσει μπορεί να το κάνει άμεσα με μία εγγραφή στο newsletter μας. Αυτή την περίοδο ασχολούμαστε με την ανάπτυξη του “Tripsleep” και για τις Android συσκευές. Φυσικά μια startup δεν μπορεί να σταθεί μόνο σ’ αυτά. Στόχος μας είναι βελτιώνουμε την υπηρεσία ανάλογα με το feedback που παίρνουμε. Στα επόμενα σχέδια είναι η προσθήκη νέων λειτουργιών όπως π.χ. η ειδοποίηση προστασίας του κινητού από “κλέφτες” κατά τη διάρκεια του ύπνου στα ΜΜΜ.

Πηγή: www.lifo.gr

loading...

Share This Post

Related Articles

Leave a Reply

Άδεια Creative Commons
Χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές .
© 2017 Greek PC Blog. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS